0374.885.690
Despre noi

RER Ecologic Service asigură servicii de salubrizare în municipiul Brăila încă din anul 1998, iar până la finalul anului 2022, a deservit o treime din suprafața orașului, aproximativ 60.000 de locuitori și 1100 de entități juridice.  Compania face parte din RER Group, entitate înființată în anul 1994 de concernul german RWE cu activități în domeniul salubrității, recuperării ecologice și reciclării.

Din ianuarie 2023, RER Brăila devine operator exclusiv al serviciilor de salubrizare la nivelul întregului județ, asigurând colectarea și transportul separat al deșeurilor reziduale și reciclabile, precum și curățenia stradală în municipiul Brăila. Astfel, întreaga populație a județului, peste 330.000 de persoane, va începe să separe deșeurile menajere pe patru sau chiar cinci fracții diferite, în funcție de zona în care locuiește, la casă sau la bloc, în mediul urban sau rural. Pe scurt, se introduc mai multe tipuri de pubele și recipiente de colectare a deșeurilor: pubela maro pentru deșeurile reziduale, sacul sau pubela galbenă pentru ambalajele din plastic și metal, sacul albastru pentru deșeurile de hârtie și carton, containerul verde pentru ambalajele din sticlă, unitățile de compost pentru deșeurile biodegradabile (în zona rurală).

Deservirea unui întreg județ susține strategia de dezvoltare a grupului RER de a deveni lider pe piața serviciilor de salubrizare și confirmă capabilitatea și expertiza noastră de a oferi cele mai bune servicii și de a crește nivelul de educație a populației în legătură cu colectarea și reciclarea responsabilă a deșeurilor. În vederea asigurării serviciilor de salubrizare la standardele de calitate asumate, compania va angaja peste 400 de persoane și va achiziționa flota de mașini și utilaje necesară pentru colectarea și transportul separat al deșeurilor, precum și a curățeniei stradale în municipiul Brăila.

Crezul nostru

Ajutăm comunitățile să înțeleagă că deșeurile sunt resurse valoroase pentru a schimba paradigma care guvernează obiceiurile de consum: producem-folosim-aruncăm. Noi asigurăm gestionarea corectă a deşeurilor, în conformitate cu normele europene, investind în același timp în educarea populaţiei în privința abordării corecte a deșeurilor și a responsabilității faţă de mediul înconjurător.

Obiectivele noastre de business sunt stabilite pentru a susține atingerea țintelor naționale de colectare și reciclare impuse de Comisia Europeană, ceea ce presupune un efort susținut pe care statul român trebuie să-l facă în următorii ani pentru dezvoltarea infrastructurii de colectare și reciclare la nivelul fiecărui județ.

Experiența de peste 25 de ani în servicii de salubrizare și apartenența la un grup internațional ne ajută să înțegem atât nevoile reale și limitările pe care le avem la nivel de societate, cât și etapele pe care trebuie să le parcurgem pentru a schimba mentalități și obiceiuri și a deveni mai eficienți la nivel de țară. Prima schimnbare care trebuie făcută este legată de înțelegerea corectă a deșeurilor, și anume conștientizarea faptului că deșeurile reprezintă resurse reutilizabile, al căror ciclul de viața nu se sfârșește în momentul în care sunt aruncate la coșul de gunoi. Astfel, misiunea noastră este să gestionăm inteligent și eficient deșeurile, prelungind-le durata de viață, astfel încât economia circulară să devină o realitate și nu un concept abstract.

Valorile care guvernează modul în care ne facem treaba sunt responsabilitatea – față de oameni și mediul înconjurător, calitatea serviciilor oferite – venim cu soluții inovatoare la probleme reale, transparența și promptitudine – răspundem deschis și în timp real tuturor nevoilor și solicitărilor din partea clienților, partenerilor și colaboratorilor noștri, grijă și empatie – ne pasă în egală măsură de oameni și de mediul înconjurător și ne implicăm activ în proiecte care susțin comunitățile în care activăm. Începem astfel cu angajații noștri cărora le oferim un loc de muncă stabil, în care sunt tratați cu respect și în care aportul individual este apreciat și răsplătit în mod corect.

Certificări şi diplome